Acasă »

Întîlnirea cu dl Boris Druță

Pe data de 17 Februarie a avut loc întîlnirea cu fostul absolvent al Facultății de Drept, Dl Boris Druță, ce a venit cu o tematică deschisă referitor la activitatea în avocatură.

Reeșind din faptul că deține deja o experiență bogată în acest domeniu, în timpul discuției ne-a captivat atenția cu unele momente din practica sa. Deasemenea ne-a vorbit despre calitățile ce trebuie să le posede un viitor jurist și cît de important este limbajul în care ne exprimăm ideile.

În cele ce urmează dorim să vă prezentăm cîteva date bibliografice despre invitatul nostru.

Dl Boris Druță este scriitor, compozitor și interpret din Republica Moldova. S-a născut la 5 februarie 1955 în satul Inești, raionul Telenești. Din anul 1990 este Membrul Uniunii ziariștilor din R. Moldova. În 1993 devine membru al Uniunii scriitorilor din Republica Moldova. Din 1981 publică şi literatură artistică: povestiri, nuvele, romane, pamflete, în publicaţiile sale promovează idei şi valori europene. Autor a circa 11 cărți de proză, poezie,  povestiri, nuvele, poezii, romane, pamflete printe care unele din cele mai renumite sunt:

Catacomba ,1998

Sub steaua lui David cu Dumnezeu

Pe Insula Şerpilor
La Ineasca, 1989 ( povestiri, nuvele, schite)
Copiii serenadelor, 2000

În prezent lucrează la traducerea operelor din limba evreiască în limba română, dorește să redea și forma altor culturi în limba sa.

Recent dl Boris Druță la 23 februarie în incinta Bibliotecii Naţionale a lansat cartea lui „ Sub steaua lui David cu Dumnezeu”. Volumul scoate în lumină tematica comunităţii evreeşti de pe teritoriul Moldovei, mai exact rolul şi aportul acestea la promovarea culturii naţionale. Subiectul a fost mai rar întîlnit în literatura autohtonă, dar este abordat cu multă responsabilitate de autor, care încearcă să readucă în memorie nişte file dureroase din istoria neamului.

Am avut o deosebită plăcere să-l avem ca și invitat în cadrul ședințelor din cadrul Consilului nostru Științific și vom fi încîntați dacă va mai reuși să ne bucure cu prezența dumnealui.

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *