Uniunea Juriştilor din Moldova este o asociaţie obştească care este cunoscută atât pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul activităților pe care le organizează cât şi în afara teritoriului ţării. Asociația s-a remarcat la nivel internațional prin participare activă la evenimentele de specialitate și la lucrările asupra mai multor inițiative europene de armonizare a legislațiilor statelor din regiune. În prezent există frumoase relații de colaborare cu mai multe organizații profesionale, precum: Organizația Europeană de Drept Public, cu sediul la Atena, Grecia; Uniunea Internațională a Juriștilor cu sediul la Moscova, Federația Rusă și Uniunea Juriștilor din România.

Membrii Uniunea Juriştilor din Moldova sunt jurişti consacrați, cu o experienţă bogată pe tărâmul jurisprudenţei, care sunt reprezentați ai tuturor specialităților de juriști din Republica Moldova.

Uniunea Juriştilor din Moldova este fondator al ziarului „Dreptul” și a Revistei Naționale de Drept – principalele publicații naționale de specialitate, care totodată sunt editate în mare parte cu suportul asociației și al membrilor ei.